Baby wraps for babyene: hvorfor det?
Babyen er i en smal plass i livmora, men det er sikkert varmt og behagelig der. De føler seg følgelig fint og tryggt til og med noen måneder etter fødsel hvis de ligger i baby wraps i løpet av dagen og under søvn.
Vi må ikke glemme imidlertid at de nyfødte trenger en så tett symbiosis med mora i noen uker etter at de har blitt født som de hadde hatt i livmora. Vi anbefaler at du bruker baby wraps i denne tidsperioden, som ikke kan selvfølgelig erstatte moras klem og kjærtegn, men de blir roligere, balanserte, og gråter mindre om de husker livmoras varme og ro under bruk av denne metoden.
Hvis babyene er tett dekket, kan det være en fin opplevelse for dem og kan derfor medføre positive følelser. I følge forskningene er dekket nyfødte motorisk roligere og det er lettere for dem å sovne uten problemer. De sover følgelig lenger fordi de føler seg bedre og de våkner ikke på grunn av deres egen hånd og beinbevegelser (Moro refleks). Den hjelper også med å bero det gråtende og gretne barnet, og forsikrer en lenger og sammenhengende søvn.

Baby wraps er også meget nyttig for foreldre med første barn hvis det er problematisk å holde barnet sikkert. Babyen kan da gis til besteforeldre, fedre, og til de lille søskene også.

Baby wraps holder babyens hele hode, nakken og rygge tryggt takket være den innsatt støtten. Den er verken så stiv eller altfor tynn. Ytterligere bruk kan hjelpe under amming siden det er lettere å holde babyen, særlig hvis de små armene er dekket av babywraps og kan dermed ikke bevege dem mens de spiser. En annen fordel til baby wraps er at den passer fint med bassinet delen av barnevognen, slik at vi kan legge babyen i tilfelle han/hun sovner. Det er flere og flere som gjenoppdager den positive påvirkningen av baby wraps verden rundt, siden den har mange fordeler som kan hjelpe med en harmonisk utvikling av våre nyfødte.

Våre Bitteliten baby wraps inkluderer ikke bare disse positive trekk, men de er også tilgjengelige i forskjellige, unike, og håndlaget former, farger og mønstre i vår nettbutikk: www.bittelitenbabyrom.no